Dr. Yasemin Vardar, who completed her Ph.D. thesis studies under the guidance of Prof. Dr. Burak Güçlü of our Institute and Prof. Dr. Çağatay Başdoğan of Koc University, received the best Ph.D. thesis award of EuroHaptics Society 2019.

Dr. Yasemin Vardar, who completed her Ph.D. thesis studies under the guidance of Prof. Dr. Burak Güçlü of our Institute and Prof. Dr. Çağatay Başdoğan of Koc University, received the best Ph.D thesis award of EuroHaptics Society 2019, during the IEEE World Haptics Conference in Tokyo, July 9-12, 2019. Yasemin is currently  a post-doctoral fellow in Max Planck Institute for Ingelligent Systems in Stuttgard. Every year the EuroHaptics Society awards a prize for the best Ph.D. thesis of the year. The EuroHaptics Society Ph.D. Award competition is open to all candidates from different continents, who in the broad sense disserted on a topic of relevance to the science and/or technology of haptics. The award winning thesis is published as a hardcover book by Springer-Verlag.

Tez çalışmalarını Enstitümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Burak Güçlü ve Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Çağatay Başdoğan danışmanlığında yürütmekte olan Koç Üniversitesi Doktora öğrencisi Yasemin Vardar, EuroHaptics Topluluğu tarafından verilen en iyi doktora tezi ödülünü, Tokyo’da 9-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen IEEE World Haptics konferansında almıştır. Dr. Yasemin Vardar, şu anda, Stuttgard’daki Max Planck Akıllı Sistemler Ensitütüsü'nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmalarına devam etmektedir. EuroHaptics Topluluğu Doktora ödül yarışması, haptik (dokunma) bilimi ve/veya teknolojisi ile ilgili bir konu üzerinde doktora çalışması yapan farklı kıtalardaki tüm adaylara açıktır. 1000 euro para ödülünün yanısıra, ödül kazanan tez, Springer-Verlag tarafından ciltli bir kitap olarak yayınlanmaktadır.